Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Κοράκι σε Άλικο Φόντο













Τίτλος: Κοράκι σε άλικο φόντο (Οι Γιοι της Στάχτης, Βιβλίο Ι)
Συγγραφέας: Ελευθέριος Κεραμιδάς
Εκδοτικός Οίκος: Πατάκης
Έτος Έκδοσης: Νοέμβριος 2010
Αρ. Σελίδων:
568

Από το οπισθόφυλλο:

Μια πανίσχυρη αυτοκρατορία σε παρακμή.
Τρεις άντρες που ακολουθούν το δικό τους, μοναχικό δρόμο δίχως καν να γνωρίζονται.

Ο ένας μεγαλώνει μέσα σ' ένα μοναστήρι, αποκλεισμένος από τον έξω κόσμο αλλά κι από την αληθινή του φύση.
Ο δεύτερος μεγαλουργεί στα πεδία των μαχών με όνομα άλλο από το αληθινό του κι ο τρίτος συνωμοτεί για τα δικά του συμφέροντα στη διεφθαρμένη Αυλή.

Για να σωθεί η αυτοκρατορία, πρέπει κι οι τρεις να πετύχουν τους στόχους τους.
Ταυτόχρονα...

Εντυπώσεις:

Δεν είναι πολλές οι φορές που θα ασχοληθώ με ένα μυθιστόρημα επικής φαντασίας… μάλλον λιγότερο από μία στις πέντε. Το Κοράκι σε Άλικο Φόντο μου το σύστησαν σαν ένα από τα βιβλία που θα δημιουργήσουν μεγάλες εντυπώσεις μέσα στο 2011 και… τελικά δεν είχαν καθόλου άδικο. Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο μιας τετραλογίας με τίτλο «Γιοι της Στάχτης», και θα σας εκπλήξει με την πλοκή του και τη θαυμαστή του γραφή.

Πήρα το βιβλίο στα χέρια μου -του οποίου ο όγκος δεν είναι καθόλου αμελητέος- και το σκοτεινό ατμοσφαιρικό του εξώφυλλο και ο τίτλος του το έκαναν να ξεχωρίσει ανάμεσα στα δέκα άλλα που είχα κοντά μου. Τα λίγα λόγια του συγγραφέα που γράφονται στο οπισθόφυλλο είναι μόνο η μύτη στο αγκίστρι που θα πιαστείτε. Αν ανοίξετε το βιβλίο και διαβάσετε τις πρώτες σελίδες θα θέλετε σίγουρα να καταπιείτε όλο το αγκίστρι, μαζί με το δόλωμα. 

Πρόκειται για μια ιστορία που θα ταξιδέψει τον αναγνώστη στον αρχαίο ελλαδικό χώρο, ίσως κάπου κοντά στην βυζαντινή εποχή, όπου ιερείς με πετραχήλια, αυτοκράτορες και επικοί ήρωες αναδιαμορφώνουν τον κόσμο, τον αλλάζουν με τις πράξεις τους και τις ραδιουργίες τους και τον κάνουν να φαντάζει σε μας σαν κάτι εξωτικό που θα μπορούσε να βγει μόνο μέσα από ένα πραγματικά δημιουργικό μυαλό.

Ο Ελευθέριος Κεραμιδάς είναι ένας νέος Έλληνας συγγραφέας που κάνει την πρώτη του εμφάνιση με ένα καταπληκτικό πόνημα, που σίγουρα δίνει σε μας τους υπόλοιπους αναγνώστες την ελπίδα ότι τελικά η φανταστική λογοτεχνία στην Ελλάδα δεν μπορεί να προέρχεται μόνο από το εξωτερικό.

Πανέμορφες περιγραφές τοπίων, απίστευτες ανατροπές και επικές μάχες γράφονται με πένα ασταμάτητη που ρουφάει τον αναγνώστη στον κόσμο της και τον κάνει να χάνεται στη μεσαιωνική εποχή που ο καθένας από μας θα ήθελε να είναι ένας από τους ήρωες με τις σιδερένιες πανοπλίες ή μια από τις πανέμορφες πριγκίπισσες με τα μεταξωτά φορέματα.

Απίστευτες κατεργαριές, μαγικά ξόρκια, δράκοι και τέρατα περιπλέκονται μεταξύ τους δίνοντας μας μια γεύση από αυτό που θα ακολουθήσει στα επόμενα βιβλία των Γιων της Στάχτης.

Ο Ελευθέριος Κεραμιδάς δεν κατάφερε μόνο να δημιουργήσει ένα ουτοπικό κόσμο από την αρχή, αλλά να τον συμπληρώσει με ακριβείς περιγραφές, χάρτες και κυριότερο απ’ όλα, με πρόσωπα και χαρακτήρες απόλυτα ανεξάρτητοι και ολοκληρωμένοι. Ο συγγραφέας δημιούργησε χαρακτήρες απόλυτα αληθινούς, γεμάτους συναισθήματα, ατυχείς στιγμές και προτερήματα.

Τρεις άντρες, χωρίς ποτέ να βρεθούν, ακολουθούν τη δίκη τους διαδρομή και παίρνουν αποφάσεις που θα κρίνουν όλη τη μοίρα των ανθρώπων της αυτοκρατορίας των Αιγλωέων.

Ο Αργυρός είναι ένας ήρωας σφυρηλατημένος στη μάχη με το σπαθί και το δόρυ. Δραπέτης από το ίδιο του το σπίτι και ορκισμένος να εκδικηθεί τον ίδιο του τον πατέρα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με ψεύτικη ταυτότητα. Ψάχνει τον τρόπο να σταματήσει τον τρομερό μάγο και πατέρα του και να καταστρέψει τα σχέδιά του πριν να είναι αργά για όλη την ανθρωπότητα. Μέσα από τις φωτιές της μάχης και την συνεχή προσπάθεια κάνει λάθη και προσπαθεί να τα διορθώσει. Δεν τα παρατάει όμως ποτέ.

Ο Σεβαστιανός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της μεγάλης Αυλής των Αιγλωέων. Για πάρα πολλά χρόνια ραδιουργούσε «βλέποντας» μόνο το δικό του συμφέρον. Τσακισμένος από το θάνατο του γιου του κατασπαράζει όποιον βρίσκεται μπροστά του. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι η αυτοκρατορία των Αιγλωέων απειλείται να καταστραφεί για πάντα. Έτσι ο άλλοτε εγωκεντρικός και ραδιούργος πολιτικός θα κάνει τα πάντα για να σώσει την πατρίδα του.

Ο Φιλάρετος παραδόθηκε στη μονή όταν ήταν ακόμα βρέφος από έναν ετοιμοθάνατο μοναχό. Οι ένοικοι της μονής τον απέφευγαν συστηματικά χωρίς ποτέ να του δείξουν ποια είναι η πραγματική του φύση. Ο μόνος κοντινός του άνθρωπος ήταν ο βοσκός του μοναστηριού που τον μεγάλωσε σαν δικό του παιδί. Όμως ούτε και αυτός είχε αγαθές προθέσεις. Πάνω σε ένα ατύχημα με άσχημες συνέπειες ο Φιλάρετος αναγκάστηκε να τρέξει μακριά από το μόνο μέρος που γνώρισε τα λίγα χρόνια της ζωής του. Ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ολόκληρο κόσμο που τον τρομάζει, μα και με την ίδια του τη φύση η οποία δεν είναι ακριβώς ανθρώπινη. Μέσα από ένα ταξίδι αυτογνωσίας ο Φιλάρετος προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του, το καλό και το κακό και να πράξει αναλόγως. Δίπλα του θα σταθούν οι «Γιοι της Στάχτης». Μια οργάνωση που βρίσκει τον Φιλάρετο και τον στρατολογεί. Όλα τα μέλη της οργάνωσης έχουν την δική τους σκοτεινή ιστορία και δυνάμεις που οι θνητοί άνθρωποι δεν θα τις έβλεπαν ποτέ με καλό μάτι.

Πρώτη αποστολή του Φιλάρετου είναι να εξοντώσει ένα από τα δυνατότερα πλάσματα της Πλάσης, ένα δράκοντα. Ο Φιλάρετος βρίσκει το δράκο στη Χαρεόπολη, ένα μέρος που απειλείται από πολλούς εχθρούς. Αν η Χαρεόπολη πέσει σε λάθος χέρια τότε θα είναι η αρχή του τέλους για την αυτοκρατορία των Αιγλωέων.

Ο Αργυρός βρίσκεται εκεί για να οδηγήσει τους στρατιώτες του στην απελευθέρωση της πόλης. Ο Φιλάρετος είναι κάπου κοντά για να σκοτώσει τον δράκο ενώ ο Σεβαστιανός δίνει τη δική του μάχη για να σωθούν οι Χαρεοπολίτες και μαζί με αυτούς ολόκληρη η αυτοκρατορία.

Θα τα καταφέρουν οι τρεις άντρες σε αυτή την υπέρτατη πράξη ανδρείας και αγάπης προς την πατρίδα; Θα καταφέρουν να πετύχουν το στόχο για τον οποίο έχουν κληθεί ο καθένας ξεχωριστά, ώστε να σωθεί η πατρίδα τους.

Αναζητήστε αυτό το βιβλίο στα ράφια του βιβλιοπωλείου και σας υπόσχομαι ένα μαγευτικό ταξίδι που θα σας κρατήσει άυπνους πολλά καλοκαιρινά βράδια.


Ο Συγγραφέας

Ο Ελευθέριος Κεραμίδας γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Ιθάκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Το «Κοράκι σε άλικο φόντο» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα που εκδίδεται.
Επειδή η αναμονή μέχρι την έκδοση του δεύτερου βιβλίου θα είναι εξοντωτική και είναι σίγουρο ότι δεν θα χορτάσετε την ιστορία το λινκ παρακάτω είναι το ιστολόγιο της τετραλογίας. Σε αυτό θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το μυθιστόρημα όπως και για τα πρόσωπα που θα βρείτε μέσα σε αυτό.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία παρουσίαση και φαίνεται αλήθεια ενδιαφέρον! Αλλά έλεος... δεν υπάρχει κανένα αυτόνομο βιβλίο πια; Τι έχουμε πάθει; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή