Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

O Jamie Campbell Bower είναι ο Jace Wayland

 
Θανάσιμα Εργαλεία:
Η πόλη των Οστών (η ταινία)









Μόλις πριν από λίγη ώρα έμαθα για το νέο casting των στούντιο. Όλοι ήταν κατευχαριστημένοι για την εύρεση του νέου αστεριού που θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά "Θανάσιμα Εργαλεία" Η πόλη των Οστών του ομώνυμου βιβλίου της συγγραφέα Κασσάνδρα Κλερ.

 
Πριν μισή ώρα είδα το βίντεο της Λίλυ Κόλινς (η ηθοποιός που θα παίξει την Κλαίρυ Φρέι)  όπου δήλωνε κατευνθουσιασμένη για τον Τζέιμι Κάμπελ και πόσο καλός ήταν σαν Τζέης, χωρίς να συνειδητοποιώ τι εννοεί ακριβώς. Όταν κατάλαβα τι εννούσε, κυριολεκτικά 'φρικάρισα' και έψαξα γρήγορα να δω ποιος στο καλό είναι αυτός ο Τζέιμι Κάμπελ. 

Φρικάρισα ακόμα περισσότερο όταν είδα τις φωτογραφίες του στο Google. 

Δεν συμφωνούσα ούτε με τον Άλεξ Πέτυφαιερ ούτε με τους υπόλοιπους που δήλωναν τα διάφορα blog ότι θα ήταν καταπληκτικός "Τζέις", αλλά αυτός εδώ ξεπερνούσε κάθε όριο.
Μετά όμως έψαξα να δω που στήριξαν την επιλογή τους αυτή τα στούντιο και οι παραγωγοί της ταινίας, και πρέπει να πω ότι ήταν μεγάλη έκπληξη.

Δεν ξέρω πόσοι θυμάστε τη σκηνή της ταινίας "Νέα Σελήνη" του Λυκόφωτος, όπου μιλάει ο Κάιος στην αίθουσα των Βολτούρι. Εκείνος ο ξανθός άγγελος πραγματικά έδειχνε  να μπορεί να γίνει πολύ βάρβαρος αν το ήθελε. Ούτε μπορώ να υπολογίσω πόσοι είδατε τον κακό μάγο Gellert Grindelwald στο Χάρυ Πόττερ και τους Κλήρους του Θανάτου, όμως και εκεί πρέπει να πω ότι ήταν πολύ 'badass'.

Όμως το να δηλώνει η ίδια η συγγραφέας Cassandra Clare ότι έκλαιγε κατά τις σκηνές που έκανε  audition ο Τζέιμι Καμπελ σαν Τζέις είναι τελικά πολύ σημαντικό.

Όπως δηλωσε η ίδια, ξύπνησε από τα πολλά τηλεφωνήματα που της έκανε ο αντζέντης της για να την προειδοποιήσει ότι το twitter είχε πάρει φωτιά...
Όταν η συγγραφέας άνοιξε το λογαριασμό της στο twitter έμοιαζε σαν να είχε σκάσει πυρινική βόμβα. Παραπονιάρικα μηνύματα και αρνητικές αντιδράσεις είχαν κατακλήσει ολόκληρες σελίδες από φαν, που θεωρούσαν λάθος την επιλογή του Τζέιμι Κάμπελ σαν το αστέρι της σειράς των Θανάσιμων Εργαλείων. 
Θορυβημένη η Κλερ ζήτησε να της στείλουν το υλικό που γυρίστηκε στην audition του ηθοποιού. Όταν λοιπόν, είδε τις σκηνές που γυρίστηκαν στην οθόνη του υπολογιστή της συνειδητοποίησε ότι έκλαιγε, γιατί πραγματικά, είδε του ήρωές της (Τζέης και Κλαίρυ) να παίρνουν σάρκα και οστά παίζοντας της σκηνές που η ίδια έγραψε, όπως ακριβώς της είχε στο μυαλό της.

Όπως η ίδια είπε, ο Τζέιμι έπαιξε σκηνές όπου έπρεπε να είναι αστείος, "σπαστικός", ρομαντικός, "κακός" και βαρβάτος πολεμιστής και έπεσε διάνα σε όλες.

 Αν κάποιοι θέλουν να μάθουν αν γυρίστηκε και σκηνή με φιλί, τότε να σας πω ότι η συγγραφέας ενημερώνει τους φαν ότι μέσα στα πλαίσια της audition γυρίστηκε και η σκηνή του θερμοκηπίου, όπως ακριβώς περιγράφεται στο βιβλίο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες (και όσους γνωρίζουν αγγλικά) διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της συγγραφέα στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://hollywoodcrush.mtv.com/2011/06/01/cassie-clare-on-jamie-campbell-bower-mortal-instruments/






14 σχόλια:

  1. Προσωπικά ξενέρωσα... δεν τρελαίνομαι καθόλου μάλιστα! Τώρα τι να πω... μπορεί να μας διαψεύσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ μόλις είδα αυτά τα κοριτσίστικα μάτια του ηθοποιού στις φωτογραφίες κάτι έπαθα... αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Κλερ. Διάβασε τη συνέντευξη δεν θα χάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να σου πω κοριτσάκι μου!!! Μακάρι να είναι καλή επιλογή και να αποδειχτεί λάθος η όποια αρχική μας εντύπωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια κουλαρετε λιγο,ας δουμε πρωτα την ταινια και μετα αποφασιζουμε να θαψουμε τον ανθρωπο!Εχω διαβασει και ξενα sites και μου εχει σηκωθει η τριχα μου καγγελο ετσι οπως στολιζαν τον ανθρωπο!Ας δουμε πρωτα την ταινια και μετα ας κρινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω ανυπομονω να βγει η ταινια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πότε βγαινει η ταινια στα ελληνικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο. Μάλλον στο τέλος του 2012 ή το 2013 που είναι και το πιο πιθανό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Ειρήνη.
    Χαίρομαι πολύ που πέρασες και άφησες το σχόλιό σου.

    Προσωπικά το μόνο που έχω να πω είναι ότι εμπιστεύομαι το γούστο της Κλερ. Αφού η ίδια είπε ότι ξετρελάθηκε και έφυγε από την πρώτη πρόβα του Τζέιμι με δάκρυα στα μάτια, τύφλα να έχουμε εμείς.

    Όσο για τον Πάτινσον και χωρίς να θέλω να μπω στο μάτι του κυκλώνα ένα έχω να πω:
    Το μόνο κοινό που είχε με τον Έντουαρτ Κάλεν της Στέφανι ήταν η εμφάνιση. Μετά από χιλιάδες φορές που έχω αληθωρίσει βλέπωντας τις ταινίες ξανά και ξανά και διαβάζοντας τα βιβλία (τόσο που στο τέλος η Μπέλα και ο Εντουαρτ θα έρθουν να με διώξουν κλωτσιδών μέσα από τις σελίδες τους) με σιγουριά μπορώ να πω ότι ο Πάτινσον μοιάζει με τον Έντουαρτ όσο μοιάζει το κάρο με τη φεράρι. Σε μερικές σκηνές μάλιστα νομίζω ότι στέκεται σαν ξυλάγγουρο. Συγνώμη, το παιδί προσπάθησε, αλλά ειδικά στο τελευταίο (Χαραυγή Νο1) ουδεμία σχέση έχει. Ούτε φυσικά και η άλλη η αγγούρω, που προσπάθησαν να τη χειραφετήσουν... η Μπέλα δεν ήταν χειραφετειμένη... ερωτευμένη ήταν. Για όνομα!!! ( Ουφ τα πα και ξαλάφρωσα).

    Όσο γι' αυτούς που λένε ότι αγαπούν τα βιβλία της Κλερ και δεν μπορούν να εμπιστευτούν την κρίση της, το κρίμα στο λαιμό τους. Δικά της τα βιβλία, δική της και η ιστορία. Επειδή ο Έντουαρτ ήταν έτσι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και ο Τζέις έτσι. Στο κάτω κάτω ο πρώτο είναι το καλό παιδί με το σκοτεινό κάτιτις και ο Τζέις είναι σκοτεινός πέρα για πέρα. Το λέει ξεκάθαρα. Αναγνωρίζει την καλή του πλευρά όταν γνωρίζει την Κλέρυ.

    Και κακώς κάνουν κακή κριτική. Που είναι η αγάπη τους προς αυτά τα συγγραφικά έργα και τις ώρες που έχει ρίξει για να τα γράψει αυτά τα βιβλία αυτή η ριμαδοσυγγραφέας. Ή μήπως εκείνοι οι άνθρωποι στα στούντιος που γυρνάνε ταινίες ξαφνικά σκεφτήκαν να βαρέσουν μύγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το βιβλίο 5: Η πόλη των Χαμένων ψυχών (City of Lost Souls) βγήκε στην Αμερική μόλις το Μάιο του 2012. Στην Ελλάδα θα μας το φέρει η Πλατύπους το Φθινόπωρο του 2012. Συγκεκριμένη ημερομηνία δεν νομίζω ότι έχει γνωστή ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Τζέιμι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και ειλικρινά ΝΤΡΟΠΗ σε όλους όσους τον χαρακτήρισαν σαν να μην πω τι.Τον λατρεύω προσωπικά,τον είδα ως Κάιο Βολτούρι στο Twilight και μου βγήκαν τα μάτια από το πόσο όμορφος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος...Αφήστε τον ήσυχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή